• Jussarön luonto on ainutlaatuinen. Täällä voit kokea kaiken rehevästä suomaastosta karuun kallioon. Voit myös nähdä harvinaisia kasveja ja lintuja. Muuttolintujen reitti kulkee saaren yli. Saaresta löytyy runsas lintu sekä eläinmaailma. Myös saaren ympäröivässä meressä on runsaasti kaloja ja merilintuja. Sinulla on myös mahdollisuus nähdä hylkeitä.

    Maininta Jussarön saaresta tapahtui ensimmäisen kerran jo 1240-luvulla ja merenkulkijat ovat aina käyttäneet saarta maamerkkinä.

    Tuhatkuusisataaluvulla todettiin, että alueella on magneettisia häiriöitä, jotka vaikeuttvat merenkulkua. Merikortti alueestta tehtiin jo 1750-luvulla. Ensimmäiset luotsit sijoitettiin Jussaröhön 1800-luvun alussa.

    Vuonna 1891 rakennettiin ensimmäinen majakka saarelle. Todettiin, että majakan sijainti on huono ja se korvattiin vuonna 1922 uudella täysautomaattisella majakalla, joka rakennettiin lähellä sijaitsevalle Sundharunin saarelle. Saarella tahtiin ensimmäiset kokeet louhita rautamalmia vuonna 1817. Ensimmäinen rautakaivos avattiin vuonna 1834. Vuonna 1961 syntyi Jussarön rautakaivos kun rautamalmin louhinta teollistettiin. Kaivos toimi ainoastaan vuoteen 1967, jolloin sen toiminta lopetettiin kannattomana. Tämän jälkeen armeija otti saaren hallintaansa. Saarella oli merkittävä tehtävä kylmän sodan aikana.

    Vuonna 1989 saaren länsiosa liitettiin Tammisaaren saariston kansallispuistoon. Kesällä 2005 Jussarön itäosa avataan yleisölle.